10 LUCRURI DE ȘTIUT DESPRE CASE ECOLOGICE
Tehnologiile verzi au evoluat constant în ultimii ani, costurile de construire s-au temperat, ba chiar au început să scadă și, prin urmare, ridicarea unei case ecologice a devenit un lucru normal și responsabil într-o lume în care poluarea îngrijorează din ce în ce mai mult. De ce ai construi o casă verde în locul uneia bazată pe tehnologii obișnuite? Sunt multe motive, iar astăzi am selectat doar 10 dintre acestea, pe care vi le și prezentăm într-un top pe care l-am numit „10 LUCRURI DE ȘTIUT DESPRE CASE ECOLOGICE”
Casele sănătoase îmbină economiile de energie și protecția mediului. Dincolo de beneficiile ecologice, acest interes în creștere pentru casele ecologice arată mai ales angajamentul și conștientizarea asupra mediului a noilor generații.
Pentru ca o casă sa fie ecologică, se iau in considerare toate aspectele, de la construția ei până la mutarea noilor proprietari. Vorbim de managementul responsabil al șantierului, în special deșeurile produse în timpul construcției, conservarea resurselor, reducerea amprentei de carbon, eficiența energetică, managementul eficient al apei și în general calitatea vieții.
Tehnologiile verzi au evoluat considerabil în ultimii ani, vei vedea ca nu costă neaparat mai mult să construiești o casă responsabilă. Iată 10 puncte de știut înainte de a investi într-o casă ecologică.
1. Costul construirii unei case ecologice
În urmă cu câțiva ani, costul construirii unei case verzi putea fi cu 5%-10% mai mare decât o casă tradițională. Acesta a avut tendința să crească din cauza deficitului de materiale și a forței de munca calificată pentru construțiile ecologice.
Astăzi, construcțiile ecologice sunt la mare căutare și unii antreprenori s-au specializat în acest domeniu deoarece piața este foarte profitabilă. Prin urmare, construirea unei case ecologice nu costă neaparat mai mult decât o casă convențională deoarece majoritatea materialelor ecologice nu produce niciun cost suplimentar.
Cu toate acestea, prețul crește dacă instalați panouri solare, pardoseală radiantă sau un sistem de recuperare a căldurii pentru apa caldă. Cu toate acestea, astfel de cheltuieli sunt în mare parte o investiție care vă va economisi bani pe termen lung. O clădire eficientă energetic permite economii de la 30% până la 70%, pe lângă optimizarea confortului rezidențiilor. O casă ecologică se va vinde cu 25-35% mai mult decât o casă tradițională.
2. Cercetare și planificare
Planificarea este cu siguranță cheia succesului în proiectul tău de construcție ecologică. În construcții, ca și în renovare, este recomandat sa calculați bugetul care sa contină o marjă, o plasă de siguranță pentru a evita eventuale probleme. Deci, stabilirea unui buget realist este primul pas înainte de a începe cercetarea.
Cercetarea se referă la materialele de construcție, tehnologiile ecologice și alte elemente de design care vă vor permite să reduceți impactul asupra mediului. Astăzi, există nenumărate materiale și sisteme durabile pentru a economisi apă, energie sau care vă vor spor confortul.
Depinde de tine să faci cercetariile necesare pentru a stabili avantajele. Este evident că dacă apelezi la un constructor de clădiri ecologice, acesta te poate sfătui cu atât mai mult în funcție de obiectivele și nevoile tale.
3. Localizarea casei
În oraș, la țară sau în suburbii, cu siguranță te vei întreba despre locația noii tale case. Un criteriu important este distanța față de birou, grădiniță și magazine, pentru a minimiza emisiile de poluare cauzate de transport. Dacă mai multe servicii vă sunt accesibile pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public, acest lucru întărește în mod clar aspectul ecologic al casei dumneavoastră.
Pe de altă parte, o casă ecologică trebuie construită în funcție de mediul în care se află. Astfel, planurile vor fi concepute în funcție de particularitățile locației dvs. și, prin urmare, depind de lumina soarelui, vânturile dominante, sol, floră și fauna și alte elemente. O casă ecologică trebuie să fie pasivă, adică trebuie să profite la maximum de mediul și locația sa.
Vei învăța ca este necesar să te gândești la orientarea casei tale, în special a camerelor de zi pentru ca acestea să fie însorite vara și iarna, ceea ce îți va reduce factura la energie.
Bună ziua, construiți și în București? Ne interesează o casa cu suprafața de 60-70 m